ερώτηση:

Τί κάνω στην περίπτωση που πεθάνει το κατοικίδιο μου;

Εφόσον πεθάνει το κατοικίδιο σας το ιδανικό είναι να μείνει σε χώρο ψύξης μέχρι να διαχειριστεί.

Όταν δεν υπάρχει χώρος ψύξης τότε αρκεί να μείνει σε δροσερό μέρος όπως μπαλκόνι αυλή η δωμάτιο με κλιματισμό, σκεπασμένο με ένα σεντόνι ή μέσα σε σε κάποια στεγανή συσκευασία.

Κατόπιν συνεννόησης με τον υπεύθυνο μας μπορούμε να το παραλάβουμε ή να μας το φέρετε στο κοιμητήριο

ερώτηση:

Τί διαδικασία ακολουθώ βάση της Κυπριακής νομοθεσίας;

Δυστυχώς η μόνη επιλογή που έχει ένας ιδιοκτήτης κατοικιδίου βάση κυπριακής νομοθεσίας είναι η ομαδική καύση σε κλίβανους ιδιωτικής εταιρίας.

ερώτηση:

Είναι παράνομο να θάψω το κατοικίδιο μου στην αυλή μου;

Βάση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1069/2009/ΕΚ τα ζώα συντροφιάς (κατοικίδια) εμπίπτουν στην κατηγορία 1 επικινδυνότητας. Αυτό σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο μετά τον θάνατο τους και πρέπει να ακολουθείται ειδική μεταχείριση μετά θάνατον. Απαγορεύεται η απόρριψη τους σε χωματερές και η ταφή τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

ερώτηση:

Γιατί είναι επικίνδυνη η ταφή του κατοικιδίου μου στο δικό μου ή σε δημόσιο χώρο;

Μπορεί εύκολα να αναλογιστεί κανείς, ότι η έλλειψη προφυλάξεων της ρύπανσης από ζωικά υποπροϊόντα και γενικώς νεκρά ζώα, προκαλεί δυσοσμία και δημιουργεί εστία μολύνσεων θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

ερώτηση:

Μπορώ να είμαι παρόν κατά την διαδικασία της ταφής;

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την αξιοπρέπεια και το σεβασμό που αξίζει στους μικρούς μας φίλους και πιστεύουμε ότι οι υπηρεσίες μας συμβάλουν στη ανακούφιση της θλίψης της οικογένειας, με μία πράξη ευγνωμοσύνης για τις στιγμές που μοιραζόμαστε μαζί τους, στο τελευταίο αξιοπρεπές αντίο των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν μας φυσικά κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να είστε παρόν στην διαδικασία ταφής.

Για περισσότερες πληροφορίες